Question:

Which of the following can be inferred from the passage? A. Having a conversation at dinner definitely strengthens the bonds among family members. Correct answer B. People are more pleasant to talk with when they use technology in the evenings. C. Using electronic gadgets at bedtime is likely to deprive yourself of having a good sleep. D. The line between daytime and sleep time has become increasingly blurred.

Reply:

Knowledge: Reading comprehension – inference Explanation: Which of the following can be inferred from the passage? A. Chatting during dinner will definitely strengthen the relationship between family members. B. People talk more comfortably when they use technology in the evening. C. Using electronic devices before going to bed can cause you to lose a good night’s sleep. D. The boundary between day time and sleep time is becoming increasingly blurred. Information: And then it’s time for bed. One of the best ways of ensuring you can sleep at night is to ban electronic devices altogether from the bedroom. Lying next to a machine bursting with information is far from relaxing, and the sounds it emits during the night can easily wake you up. Roughly translated: And then it’s bedtime. One of the best ways to ensure you can sleep at night is to completely ban electronic devices from the bedroom. Lying next to a machine bursting with information is not pleasant, and the sounds it makes in the night can easily wake you up. Choose C. Translate the reading: Translated content: Los Angeles dancer Brian Perez was having dinner with friends when suddenly everyone fell silent. To his horror, he saw that the reason for this was because people were checking their phones. Realizing he had to do something to stop this, Brian made a rather bold suggestion. What if they all put their devices in a pile in the middle of the table until they’re done eating? If anyone picks up their phone, that person will have to pay the entire bill. And so it is said, the game ‘phone stacking’ originated from there. The need for action like this highlights a major problem in today’s society: our inability to disconnect from technology. But while Brian’s idea addresses the phobia in a social context, the measures also need to be taken at home. Some people put their smartphones in their cases as soon as they get home, which gives them a chance to interact with the people they live with. The fact that the phone cannot be heard – it is on silent mode – nor seen – the flashing light is hidden in the box – means that they no longer want to use it. A less drastic solution is to ban the use of electronic devices at certain times of the day when the whole family is usually together, such as during meals. This can be difficult for everyone, from teens desperate to text friends to parents who can’t stop working. However, on a normal day, dinner takes less than an hour, and the benefit of exchanging ideas and gossip with the rest of the family certainly makes up for the time spent offline. Taking a break from technology is one thing, but knowing when to turn it off is another. Time seems to stand still in the virtual world, and before you know it, you find that it’s three in the morning. This is where a digital curfew comes in handy, a set time when all devices must be put away. Technology-free evenings are often nice and peaceful and make for a more pleasant end to the day. And then it’s bedtime. One of the best ways to ensure you can sleep at night is to completely ban electronic devices from the bedroom. Lying next to a machine bursting with information is not pleasant, and the sounds it makes in the night can easily wake you up. As technology leaves the room, a boundary has been drawn between day time and sleep time, allowing us to turn ourselves off and fall asleep.

====== QUIZ ENGLISH 12 =====



hoc tap vn

Giải bài tập SGK Toán 5 Bài: Luyện tập trang 38

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following sentence. The government acted late. The general public was worried so much about the current situation.

According to the passage, the following flowers are given at Woman’s Day in Russia, EXCEPT ________________.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Many teenagers show signs of anxiety and ________ when being asked about their future.

The word “ceased” in paragraph 2 mostly means ______________.

Jenny has an ____________ command of Japanese cuisine.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *